Tekirdağlılar Fiyatı Yükselmesine Rağmen Hamsiden Vazgeçmiyor
Tekirdağ'da vatandaşlar, fiyatı 35 liraya kadar çıkmasına rağmen hamsiyi tercih ediyor. Tekirdağlı balıkçıların son günlerde Marmara'da nadiren denize açılması, tezgahlardaki balık fiyatlarını yükseltti.


Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara'da balığın azalmasının fiyatları yükselttiğini söyledi.
Balıkçıların limana çok az balıkla dönmeye başladığını belirten Pehlivanoğlu, "Balıkçılarımız bu sene sezondan memnun değil. Ocak ayında Karadeniz'de hamsi oldu, şimdi o da azaldı. Balığın az olması tezgahlara da yansıyor. Belki sezon sonuna doğru bir hareketlilik olur da sezonu güzel bitiririz." dedi.
Balıkçı Hasan Erol da bu sene sezonun çok durgun geçtiğini, vatandaşların bu yıl da ucuz balık tüketemediğini ifade etti.
Ocak ayında bir süre yaşanan hamsi bolluğunun sona erdiğini anlatan Erol, "Hamsinin kasası 340 liradan satılıyor. Fiyatın yüksek olmasına rağmen vatandaşlar hamsiden vazgeçmiyor." diye konuştu.
Erol, vatandaşların hem alışkanlıkları hem de çok sevdiği için sezon boyunca fiyatı yükselse de hamsiyi tercih ettiğini dile getirdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: