Tekirdağlı Balıkçılar "Vira Bismillah" Diyerek Denize Açıldı
Denizlerde av yasağının bu gece sona erecek olması dolayısıyla Tekirdağ'daki balıkçılar, "vira bismillah" diyerek denize açıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende yaptığı konuşmada, bütün balıkçılara bol ve bereketli bir av sezonu geçirmeleri dileğinde bulundu.
Albayrak, Tekirdağ'da birçok ailenin balıkçılıkla geçindiğini hatırlatarak, belediye olarak balıkçılar ve kent sakinleri için projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.
Etkinliğe, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, daire başkanları, balıkçı aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
"Blues of Rumeli" grubunun sahne aldığı etkinlikte, 2 bin 500 kişiye balık ekmek ikram edildi.
Konuşmaların ardından dua edildi ve balıkçı tekneleri, havai fişekler eşliğinde 4,5 aylık av yasağının ardından Marmara Denizi'ne açıldı.
Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçılar için verimli bir yıl olması için dualarla sezonu açacaklarını dile getirdi.
Pehlivanoğlu, saat 24.00'ten sonra balıkçıların uzun bir aradan sonra deniz ağ atacağını belirterek, inşallah bu sezon balık bol olursa hem balıkçının hem de vatandaşın yüzünün güleceğini ifade etti.
Gırgır tekneleriyle denize açılan balıkçılar, yasağın sona ermesiyle ağ atarak gece boyunca avlanacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: