Kocaeli'de Kalp Krizi Geçiren Kişiye İlk Müdahaleyi Temizlik Görevlisi Yaptı
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kalp krizi geçiren kişiye kalp masajı yapan temizlik görevlisi duyarlılığıyla örnek oldu.


Bu sırada temizlik yaparken sesleri duyan Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli temizlik işçisi Müslüm Kaya, hareketsiz şekilde yatan Necati K'nin nefes alamadığını fark ederek kalp masajı yaptı.
Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Necati K, daha sonra 112 Acil Servis ekiplerince Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Tedavisi süren Necati K'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Müslüm Kaya, insanlık görevini yaptığını belirterek, "Yerde hareketsiz şekilde yatan yaşlı amcayı görünce hemen kalp masajı yaptım. Masajın ardından bir anda nefes aldı. Kardeşim hemşire, bu tür sağlık bilgilerini ondan öğrendim. Sonuçta bir can kurtuldu ve ben de çok mutlu oldum." diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: