Kazandıkları Madalyaları Mehmetçiğe Armağan Ettiler
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde eskrim kursuna katılan minik sporcular, turnuvalarda kazandıkları madalyaları büyük sevgi besledikleri Mehmetçiğe armağan etti.


Dereceye giren öğrenciler bu turnuvalarda kazandıkları madalyaları ve boyalarla ellerinin izlerini çıkarttıkları büyük bir brandayı "Siz Varsanız Biz Varız" projesi kapsamında sınırda görev yapan Mehmetçiğe teslim edilmek üzere, Genelkurmay Başkanlığına gönderdi.
Minik sporculardan Timuçin Güngörmüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce başladığı eskrimi çok sevdiğini söyledi.
Spor sayesinde hem derslerinin hem de sağlığının çok iyi olduğunu anlatan Güngörmüş, "Katıldığımız turnuvalarda madalyalar kazandık. Askerlerimizi çok seviyoruz, onlara minnettarız. Kazandığımız madalyalarımızı askerlerimize armağan etmek istedik." dedi.
Irmak Günaç ise yazın turnuvada kazandığı madalyayı Mehmetçiğe hediye etmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.
"Bu Madalya Çocuklar İçin Bir Servet"
Eskrim Takımı Aile Birliği Başkanı Kenan Taymaz da "Sporcu Fabrikası"nın gençlerin ve çocukların spora yönelmesine büyük katkı sağladığını ifade etti.
Eskrim turnuvalarının yapıldığı dönemde "Barış Pınarı Harekatı"nın gündemde olduğunu anlatan Taymaz, şöyle konuştu:
"Bazı sporcularımız, 'herkes selam veriyor biz de madalyalarımızı verelim fikriyle geldi. Ufacık çocuklardan böyle şeyler duymak mükemmel. Biz de 'Siz Varsanız Biz Varız' projesini geliştirdik. Turnuvada değişik yaş gruplarında derece alan 18 sporcumuz madalyalarını bizlere getirdi. Biz de onları çerçevelettik. Aslında sınır birliklerine gönderecektik ancak nereye göndereceğimizi bilemedik. Onun için ana karargah olarak Genelkurmay Başkanlığına göndermeye karar verdik. Bir küçük çocuğun kazandığı madalyayı birine hediye etmesi çok büyük bir şey. Bu madalya onlar için bir servet.''
Eskrim hocası Kübra Özer Kılıç, tesiste düzenlenen turnuvaya okul öncesinden yetişkinlere kadar çeşitli yaş gruplarından katılım olduğunu belirterek, "Çocuklarımız kazandıkları madalyalarını ülkemizi ve bizleri koruyan asker ağabeylerine ve ablalarına göndermeye karar verdi.'' diye konuştu.
Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yaz döneminde kendilerini ziyaret ettiğini anımsatarak, gençlerin ve çocukların spor yapmasında emeği geçenlere teşekkür etti. (AA)
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: