Donacağız! Kar Geliyor… Sıcaklıklar 6 ila 15 Derece Düşecek!
Balkanlar üzerinden cuma günü gelecek yağışlı sistemin etkisiyle Türkiye'de sıcaklıkların hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde 6 ila 15 derece azalması, pazar günü kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altına girmesi bekleniyor.


Balkanlar üzerinden cuma günü gelecek yağışlı sistemin etkisiyle sıcaklıkların hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer altına inmesi öngörülüyor.
Karadeniz üzerinden pazar günü gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle de Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere, kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisine girmesi bekleniyor.
Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 15 Şubat Pazartesi günüden itibaren soğuk havanın etkisini artırmasıyla kar yağışlarının aralıklarla süreceği tahmin ediliyor.
Öte yandan, yarın ülkenin batı kesimleri ve Doğu Akdeniz'de hava çok bulutlu olacak. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Manisa, Isparta ve Antalya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Diğer yerlerde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, Çanakkale çevreleri ve Edremit Körfezi ile İzmir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-90 kilometre/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.
Tekirdağ'da havanın yarın parçalı ve çok bulutlu, cuma günü ilk saatlerden itibaren aralıklı yağmurlu, cumartesi çok bulutlu geçmesi öngörülüyor. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde başlayacak olan yağışların, kentin kıyı kesimlerde de zaman zaman kara dönüşmesi bekleniyor. Tekirdağ'da maksimum sıcaklığın yarın 19 derece olacağı tahmin edilirken, pazartesi günü 3 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: