Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi'nden “Koronavirüs” Açıklaması
Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Başhekimi Dr. Burç Baykaran, hastanelerinde “Koronavirüslü” hasta olduğu ve karantina altında olduklarına yönelik çıkan asılsız paylaşımlara tepki gösterdi. Baykaran, “Değil hastanemizde, şuan ülkedeki hiçbir hastanede Koronavirüs testleri pozitif olan hasta yok.” dedi


Sosyal medyada, Özel İrmet Hastanesi’nde koronavirüs vakası olduğu, personellerin içinde de hastalar olduğu ve personelinde karantina altında olduğu yönündeki paylaşımlara hastane yönetiminden yazılı açıklama geldi.
Paylaşımların iftira ve asılsız olduğunu belirten Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Başhekimi Dr. Burç Baykaran, “Hastanemizde koronavirüslü hasta olduğu, karantinada olduğumuz, personelden hastalar olduğu gibi bir sürü söylenti ile muhatap olmak trajik. Değil hastanemizde, şuan ülkedeki hiçbir hastanede koronavirüs testleri pozitif olan hasta olmadığı gibi karantinaya alınan çalışanımız (evine gitmeyenler varmış) bulunmamakta, normal çalışma rutinimizde devam etmekteyiz. Koronavirüs değil ama söylentileri ve yanlış yada yanlı bilgilendirmeler bu işin en büyük problemi. Mevcut hastalarımız içerisinde hatırı sayılır miktarda mevsimsel grip vakaları olduğu, bu vakalara en iyi şekilde tanı ve tedaviyi düzenleme çabasında olduğumuzu, mevsimsel gribin dünyada Koronavirüs enfeksiyonundan daha fazla ölüme neden olduğu, aşı karşıtı aklı evvel insanlar yüzünden çok daha ölümcül ve hızlı (koronavirüsten yaklaşık 100 kat bulaştırıcı) yayılan kızamık gibi risklerle baş etmeye çalıştığımızı hatırlatmak isterim. (Eninde sonunda korona aşısı bulunduğunda bu insanların ne yapacaklarını merakla izleyeceğiz) Çok net ifade etmek isterim ki en kötü senaryo gerçekleşse bile, mevcut koronavirüsün ülkemizde yaratacağı ölümlü vaka sayısı, trafik kazasından kaybettiğimiz insanlarımızdan daha az olacak. Nasıl bu bilgi ışığında "Ben trafikte ölmemek için evimden çıkmayacağım" demiyor isek (Evinize kamyon girebilir) gereksiz söylem ve eylemlerde de bulunmamak gerek. Bilgi sahibi olmak, en etkin korunmanın "el yıkamak" olduğunu unutmamakla işe başlamak gerekiyor. Dedikodunun aklın önüne geçmemesi, hastanemizin olası tüm durumlar için planlamalarının ve teknik altyapısının bulunduğunu, eninde sonunda ülkemizde vaka görülmeye başlanacağını, hastalığı kapan her 100 kişiden 85’inin hastaneye gitme ihtiyacı bile duymayacağını hatırlatır herkese sağlıklı günler dilerim.
Haber: Çerkezköy Bakış Gazetesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: