BTSO Akademi kapsamında düzenlenen eğitimin açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin en önemli gastronomi yatırımlarından biri olan BTSO Mutfak Akademi’de faydalı bir eğitim programı için buluştuklarını söyledi. BTSO Mutfak Akademi Projesi’nin, yiyecek-içecek sektörü başta olmak üzere, hizmet sektörüne nitelikli insan kaynağı kazandıran en önemli eğitim merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Burkay, “Bu merkezde mesleki becerilerinizi geliştirmek çok kıymetli ancak şunu da unutmamak lazım; hizmet sektöründe en önemli şey ayakta kalabilmek. Mutfakta iyi olmanız elbette önemli ama en az onun kadar, hatta belki daha da önemli olan, bu maharetinizi doğru kitleyle buluşturabilmek. Sadece malzemeleri iyi kullanmak yetmiyor, aynı zamanda bu işin finansal boyutunu da iyi yönetebilmeniz gerekiyor” dedi.
‘İŞLETMELERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARISI İÇİN OLMAZSA OLMAZ’
BTSO Mutfak Akademi’de verilen eğitimler sayesinde, kursiyerlerin hangi mutfak dalında güçlü olduğunu fark edeceklerini ve o alanda kendilerini geliştireceklerini söyleyen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Ancak bunun yanında işin finansal boyutunu da iyi kavramanız şart. Sektörde kapanan firmaların önemli bir kısmı, finansal okuryazarlığı düşük olan girişimcilerin, gerekli önlemleri alamaması sonucu bu durumu yaşıyor. İşte bu yüzden, bir mekan açarken, doğru konumlandırma yapmak ve sağlam bir iş planı oluşturmak, sizin yetenekleriniz kadar değerli. Bugün burada, işin mesleki tarafının yanı sıra finansal okuryazarlığın da ne kadar önemli olduğunu konuşacağız. Bu projeyi hayata geçirirken hayalimiz, sadece meslek öğretmek değil, aynı zamanda finansal yönetim bilincini de kazandırmaktı. Bugün, bunun ilk adımını atıyoruz. Eğitimin sizler için faydalı olacağına inanıyor, programımızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: