6 Aralık'ta ilk
test uçuşunu Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'ndagerçekleştirilen AKINCI TİHA, 10 Ocak'ta ikinci test uçuşunu gerçekleştirdi. Baykar Teknik Müdürü
Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AKINCI TİHA'nın, test için ikinci defa havalanarak 2020 yılı ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini duyurdu. Selçuk Bayraktar, "2020'nin ilk uçuşu tamam. İkinci testte 01 saat 06 dakika başarıyla uçtu. 40'ını biraz erken olsa da uçurduk. Şimdi önümüzdeki testlere kadar hangarda dinleniyor. Gökyüzüne kavuştuğu için keyfi de yerinde. Semalarımızda Hür ve Özgür" yazısıyla paylaştı.
"VATANIMIZA MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN"
Ayrıca, AKINCI TİHA'nın
uçuş görüntülerinin yer aldığı paylaşımda Selçuk Bayraktar, "10 Ocak 2020
Akıncı Prototip 1 hava aracımızla saat 15.00 sularında kalkış yaptık. Bugün sistem doğrulama testi için havalanmıştık. Tüm test aşamalarını başarıyla tamamladık, birazdan hava aracımızı inişe başlatacağız. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: