Kore Mahallesi'nde Yolcu Minibüsüne Taşlı Saldırı! 18 Yaşındaki Genç Yaralandı

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sık sık araç sürücülerine yönelik gerçekleştirilen taşlı saldırıya akşam saatlerinde bir yenisi daha eklendi. Seyir halindeki yolcu minibüsüne yapılan taşlı saldırıda camın kırılması sonucu 18 yaşındaki bir genç başına isabet eden taşla yaralandı.

Olay, Çorlu ilçesi Hıdırağa Mahallesi Fatih Caddesi üzeri Kore Mahallesi girişinde bulunan akaryakıt istasyonu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Çorlu-Velimeşe yolcu taşımacılığı yapan E.S. yönetimindeki yolcu minibüsüne henüz kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişilerce taşlı saldırı gerçekleştirildi. Atılan bazı taşlar aracın camlarına isabet ederek kırılmasına neden oldu. Araçta yolcu olarak bulunan 18 yaşındaki E.Y. başına taş isabet etmesi sonucu yaralandı. 

Özellikle kırmızı ışıkta bekleyen araçlara yönelik artan taşlı, sopalı saldırı nedeniyle yetkililerce ışıklı kavşak, dönel kavşak olarak değiştirilmişti. Bu bölgeden geçen araç sürücülerinin tedirginliği bu akşam yaşanan saldırı sonrası daha da arttı. 

Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nadir Samancı, olayların ciddiyetinin farkına varılması ve gerekli önlemlerin alınması için tüm mercilere başvuru yapacaklarını belirterek,  “Gece gündüz demeden yollarda emek harcayan canımızı, ailemizi, geleceğimizi yarınlarımızı taşımak için emanet ettiğimiz, zorlu şartlarda mücadele eden esnafımıza, araçlarımıza Hıdırağa Kore Mahallesi güzergahında sürekli taş atılarak yapılan bu zorbalığı esefle kınıyorum. 

Bu akşam yaşanılan olayda bir vatandaşımızın araç içinde başına taş gelmiş ve yaralanmıştır. Ölüme davet çıkaracak olan bu tür saldırıların esnafımız, vatandaşımız, yolcularımızın ger gün tedirgin olması bizleri aşırı derecede üzmektedir.

Olayların ciddiyetinin farkına varılması ve gerekli önlemlerin alınması için gerekli tüm mercilere başvurulacak ve yaşanılan sürekli olan bu çirkin olayların arkasını asla bırakmayacağız” dedi.